ibiza gids met alles over ibiza | informatiegids voor alles over het vakantie eiland ibiza
IBIZA GIDS | Gids met alles over Ibiza, het vakantie eiland  ibiza gids met alles over ibiza | informatiegids voor alles over het vakantie eiland ibiza

IBIZA GIDS
Alles over het eiland Ibiza, inc. alle informatie en tips die je moet weten voor perfecte vakanties op Ibiza

IBIZA, ook wel genoemd: la Isla Blanca - het Witte Eiland, is de mooiste van de 4 Balearen eilanden. Paradijselijke baaien en stranden, torenhoge kliffen dichtbegroeid met pijnbomen, vormen de perfecte vakantiebestemming.
De hoofdstad van het eiland, Ibiza-Stad, in ’t Catalaans, Eivissa of Vila, een van Europa’s oudste steden, en gesticht door de Carthagers, groeide uit tot een belangrijke vestingstad, totdat het vele honderden jaren later de hoofdstad werd van de Pitiusen - de Pijnboomeilanden - samengesteld uit Ibiza en Formentera.
Tegenwoordig is de hoofdstad van het eiland, de hangout van de rich & famous en beroemdheden van over de hele wereld.

Hoe je alle geheimen van dit magische eiland kunt ontdekken?
Deze Ibiza Gids biedt alle relevante informatie, in al zijn diversiteit, met alles dat je verder moet weten en nodig hebt om de perfecte vakantie te plannen naar het prachtige, mediterrane vakantie-eiland Ibiza.

Ibiza’s 5 gemeenten: Sant Josep de sa Talaia, Santa Eularia des Riu, Sant Antoni de Portmany, Sant Joan de Labritja en Ibiza, hebben allemaal hun eigen specifieke charme die hun bijzonderheden weerspiegelen.
De eiland gemeenschap, bestaand uit een intrigerende mix van meer dan 80 nationaliteiten, weerspiegelt de relaxte Ibiza levensstijl.
De ruim 241 km lange, grillige kustlijn van Ibiza, met prachtige mediterrane stranden en baaien en een dagelijkse vertoon van de meest betoverende zonsondergangen, trekt toeristen die op zoek zijn naar ontspanning, zon, zee, plezier en dingen om te doen.
Tijdens het zomerseizoen, is het tot nr. 1 party-hoofdstad van de wereld uitgeroepen, Ibiza, absoluut de place to be voor mensen die houden van dansen en feesten in de super clubs en discotheken.

Het prachtige platteland van Ibiza, met zijn weelderige groene valleien en heuvels, bezaaid met witte dorpjes, en bedekt in een weergave van alle kleuren, biedt de perfecte schuilplaats voor heerlijke agrotoerisme vakanties, om te genieten van rust en stilte en om de relaxte mediterrane levensstijl van de eilandbewoners te ervaren. Hoewel het eiland Ibiza vandaag de dag gezien wordt als een luxe vakantie bestemming, biedt het nog steeds accommodaties en diensten voor elke voorkeur en ieders budget.

Reizen naar Ibiza, per vliegtuig
Directe zomervluchten vertrekken vanaf verschillende continenten, terwijl in de winter alle inkomende vluchten vertrekken vanuit Barcelona of Palma. Invliegende bezoekers, zullen de luchthaven van Ibiza modern vinden en goed uitgerust om aankomsten en vertrekken te regelen van miljoenen passagiers per jaar.

Reizen naar Ibiza, per boot
Vandaag de dag bieden de eigentijdse, moderne havens en jachthavens van Ibiza, behorend tot de meest prestigieuze havens van Europa, ligplaatsen voor mega schepen van de internationale jetset, evenals voor schepen van alle soorten en maten voor vaarvakanties in het prachtige maritieme landschap rondom Ibiza.
De havens van Ibiza zijn tevens aanlegplaats voor de regelmatige veerbootverbindingen tussen het eiland en het Spaanse vasteland, verzorgd door de veerbootmaatschappijen Trasmediterranea, Balearia en Trasmapi, waardoor je de mogelijkheid hebt met je eigen auto naar het eiland te reizen. Tickets kunnen vooraf, en online geboekt worden.
De havens van Ibiza bieden ligplaatsen voor mega schepen van de internationale jetset, maar ook voor schepen in alle soorten en maten voor heerlijke vaarvakanties in het prachtige maritieme landschap rondom het eiland.

- Gids voor:
Ibiza 4 all, IBIZA GIDS met alles over Ibiza | Informatiegids voor alles over het vakantie eiland Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org